baie lekker - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Maud Kanters - WaarBenJij.nu baie lekker - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Maud Kanters - WaarBenJij.nu

baie lekker

Blijf op de hoogte en volg Maud

26 Oktober 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo Liewe mense!

Miskien dat julle my ondertussen al vergeet te wees, maar ek is daar nog steeds, Hooglede! Te druk met die baie mooie leventje hier. Inmiddels skyn die son vollop dus word steeds beter, ook bruiner. Ehm, waar moet ek begin. Is intussen alweer 2 maande gelede dat ek hier vir die laaste iets op het gesit! Wat sedert dié gedoen dat ek my nog kan onthou (wat sinds dien gedaan dat ik me nog kan herinneren:

- Stellenbosch (wijn)
- Wakeboarden
- Weekendje weg Montagu (warm waterbronnen in de bergen)
- Franschoek (nog meer wijn)
- Lions head en Tafelberg nog aantal keer beklommen
- Gebraait bij Joris vd Bergh en Anke die een mooi stekkie hebben!
- Het Colour for Kids project afgesloten
- Is Geert Kanters nog op de koffie geweest
- Gister mijn laatste ‘school’ dag heb meegemaakt op de UWC
- Flink rond wezen scheuren met onze bolide door de mooie streek hier
- En er wordt ook nog GESPORT

Ben trouwens in september ook nog 8 dagen op VAKANTIE (route 62 en garden route) geweest, wat hebben we daar gedaan:

- Olifantjes geaaid
- Walvissen gespot
- De hoogste brug bungee gedaan van de wereld (lees 216 m)
- Gesurft
- Op een struisvogel gereden
- En vooral heeeeele mooie natuur gezien

Misschien nog iets vergeten? Het was in ieder geval baie mooi!

Het is nu alweer eind oktober wat betekend dat ik NIET meer voor lessen naar school hoef, MOET leren voor mijn tentamens (1, 3, 14 en 16 november) en BIJNA vakantie heb.

Voor degene die bekend zijn met ons project Colour for Kids (die het niet zijn, zijn geen echte volgers), het was een groot succes! Baie danki voor allen die gesponsord hebben. Het is zo mooi geworden dat ik er bijna zelf zou willen wonen. Muren zijn geschilderd, bedden zijn gefixt, nieuwe gordijnen zijn opgehangen, we hebben een afscheidsfeestje gegeven en zelfs de kindjes blij mogen maken met nieuwe schoenen (zie foto’s) of www.facebook.com/coloursforkids voor alle foto's.

Tyd vlieg, oor 2 maande sit ek alweer aan die Kersfees ontbyt. Nou nog even leer vir my tentamens en dan geniet van die vrye tyd nog hier. 20 November staan die pa en ma op die stoep en 1 Desember kom Pim. vanuit daar nog drie weke die land in. sin in! vir nou even die groete en miskien tot volgende storie!

Baie liefde maud

• 27 Oktober 2012 - 22:23

Ja Hiero Met Je Moetie :

Ha die Maudtie.
    Ja jij denken nog maar vlug stukkie skrijfen ander skomen die pa en ma miskien niet!
    Nou jij hoeve niet bang te zijn. is hier nu erg koud en komen graag in die verre afrika.
    Dat je met ander dingen bezig bent dan een stukkie skrijven hadden we al in de picture,
    Iedereen volgt jou op die facebook. het weeshuis is prachtig geworden, we willlen het daar dan ook zien.
    En dan vooral die moi zwarte kiendjes.
    Ben erg blij dat je met dat project hebt meegedaan, het is een ervaring die je nooit zult vergeten.
    Wel fijn om te weten dat je kunt behangen schilderen schuren plamuren verven en stylen.
    Zal jou thuis ook eens kamertje laten opknappen!!!
    Zou nog eens graag een klassenfoto willen zien van Cape town.
    Het zijn zulke mooie meisjes die afrikaanse klasgenoten van jou.
    Nou leer ze nog maar want als wij komen is de rust gedon, want wij wille alles weten daor.
    Mooie kiekjes ik denk dat ik ook ga bungyjumpen!! (grapje)
    Tot ziens en kus van je mama en papa.

• 29 Oktober 2012 - 10:39

Dett:

wij ok hiere gezellie vure de kachel zitte opgloeien omdat t weer kouder wore. Jouw ouwe lui zijn al flink aan het pakken en hebben d,r veel zin in, maar wat moeten ze aan, het zal wel een wereld van verschil zijn met het weer.
    Hier gaan we alweer richting de carnaval, wagens bouwen, dansen en het kletsfestijn komt er al weer aan, jij vermaakt je wel, ik denk alleen dat het voor jouw eigenlijk net allemaal te kort is en dat je het liefst nog langer weg zou willen blijven, maar aan alle mooie dingen komt een keer een eind, veel succes met je examens en super veel plezier met Jeannne en Dre en daarna met Pim, tot op de kerstfees ontbytie.
    baie liefde dett

• 29 Oktober 2012 - 15:36

Judith:

wow Maud,
    Veel gedaan joh, leuk om te horen dat het goed gaat. Het is hier inmiddels echt koud en guur weer; nog niks gewend ik in ieder geval, de verbouwing hier is niet zo snel gegaan als jullie project , maar er zit een stijgende lijn in, dus als je terug bent is het hopelijk af. Geniet, geniet en geniet, en heel veel plezier met pap, mam en Pim in nov en dec.

Groetjes Judith

• 29 Oktober 2012 - 23:30

Maaike :

Maud Mattie!!

Je verhaal klinkt helemaal top! Bungee zal ook wel heel vet
    Zijn geweest( al dacht ik eens en nooit meer)!! Project is
    Geweldig en de kinders zullen jullie altijd dankbaar blijven:)
    Nou flink leren alles halen en nog heerlijk genieten met je
    Paps en mams en pim!!
    Enjoy:)

Liefs Maaike

• 15 November 2012 - 08:28

Kim:

Klasse maudje, mooi verhaal!! Apart taaltje..
    Alleen maar genieten daar, en tot over een maandje weer

Kus, Kim

Verslag uit: Zuid-Afrika, Kaapstad