koud africa - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Maud Kanters - WaarBenJij.nu koud africa - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Maud Kanters - WaarBenJij.nu

koud africa

Blijf op de hoogte en volg Maud

17 Augustus 2012 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Oké, waar moet ik beginnen. Best veel gedaan sinds de laatste keer dat ik hier was. Best druk opeens met vanalles en school. Gaat nog steeds goed, ondanks de kouw. Het is hier nu gemiddeld zo’n 15 graden en het heeft van de 17 dagen augustus denk ik 10 dagen gestormd. Nu ik licht geef in de klas schreeuw ik naar zon en heb ik nu bijna heimwee naar huis. Nu schijnt de zon en ze voorspellen vanaf volgende week meer zon, het voorjaar, eindelijk!

Sinds m’n laatste update zijn we wezen sandboarden, bij een cheeta farm geweest, cape point gezien, table mountain beklommen, naar Stellenbosch geweest om wijn te proeven en ben tussendoor ook nog naar school geweest. Dit allemaal met onze nieuwe automobiel. Handig, maar wel wennen om aan de andere kant te rijden. Na een paar bijna ongelukken zijn we tot jullie verbazing waarschijnlijk, nog schade vrij.

Sandboarden was super leuk, totdat Marie (huisgenootje) haar pols brak. Cheeta farm was ook erg leuk om te zien. Cheeta’s zijn een van de snelste jachtluipaarden van de wereld zeggen ze, maar naar mijn idee zijn het maar lamme poesjes die de halve dag liggen te niksen. Wel lieve en mooi om te zien! De volgende dag zijn we naar Cape point gegaan, het zuidelijkste puntje van zuid africa, wat volgens mij niet het zuidelijkste puntje is. Natuurlijk op de foto met kaap die goeie hoop, en de pinguïns die daar op het strand lopen. Leuk om te zien!

En dan de Tafelberg, super gaaf. Eigenlijk op een foto ook niet vast te leggen hoe mooi het uitzicht daar boven is. Maar dat heb ik hier met heel veel dingen. Je hebt hier zoveel mooie dingen die niet vast te leggen zijn zoals ze zijn, maar doe m’n best. De Tafelberg hebben we beklommen vanaf de achterkant, door de tuinen van Kirstenbosch. Door de bossen via trappen en watervallen zijn we omhoog geklommen. Zware tocht van 3,5 uur maar voldaan bij bovenkomst, te vet uitzicht! Na een uur gepicknickt te hebben zijn we weer naar beneden gewandeld.

Na 10 dagen spierpijn hebben gehad zijn we doorgereden naar Stellenbosch. Stellenbosch is een dorp verderop waar veel wijnen worden gebrouwd(?), dus ook geproefd. Dat hebben we geweten ook, goeiendag de volgende dag! Een mooie dag, dat wel. Er was een festival waar we van 11:00 uur tot 15:00 mochten proeven, gratis… en na 15:00 uur kwam er een DJ dus was mooi!

Na 1 dag dikke kater ben ik tussendoor ook nog naar school geweest. Project management is erg leuk omdat we hiervoor een echt project moeten gaan uitvoeren in de community. Hiervoor hebben wij als project groep gekozen voor het renoveren van een weeshuis. Het was nog best lastig om een goed weeshuis te vinden omdat er veel zijn die al geholpen worden, er redelijk goed uit zien, of geen hulp willen. Natuurlijk schreeuwen er ook een hoop om hulp, maar niet elk weeshuis is veilig. Wij hebben nu gekozen voor een weeshuis in Khayelitsha. Khayelitsha is het grootste township van kaapstad. Hier wonen zo’n 1,5 miljoen mensen in hutjes die er nog slechter uitzien als de hutten die wij bouwden op de kindervakantieweek vroeger. Leuk om een week in te bivakkeren, maar niet voor te stellen dat hier mensen echt wonen. Het weeshuis dat we gaan helpen (Baphumelele), bestaat uit 11 gebouwen waarvan we er één gaan renoveren. We gaan de muren verven, speelgoed, boeken, kleren inzamelen en activiteiten doen met de kinderen. Maar het renoveren blijft ons hoofddoel. We gaan daarom ook geld, kleding, boeken, speelgoed inzamelen, ook vanuit Nederland. Onze inzamelingsactie begint komende maandag. Ons project heet “ColourForKids”. Ik zal jullie een mail sturen en de informatie ook hier op de site zetten, wanneer jullie iets willen doneren of iets willen beteken/ideeën hebben voor ons is dat natuurlijk van harte welkom!

Verder zijn we nu een reisje aan het plannen met een huis/studiegenootje omdat we de eerste week van september vrij zijn. Ons weekend begint donderdagavond en eindigt dinsdag om 9 uur dus kunnen best ’n tijdje wegblijven. Gaan de garden route heen doen en route 62 terug. Gaan struisvogel rijden, walvissen/dolfijnen spotten, naar een nationaal olifanten park, met krokodillen duiken als ik dat durf, en komen ook langs DE bungee van 216 meter hoge brug (hoogste van de wereld?), maar dat weet ik ook niet…

Verder staat er na september nog een hele hoop op de planning. Wil nog gaan skydiven, haaien duiken in kooi, surfen en die dingen maar dat kan hier in Kaapstad ook allemaal dus kan later. Er is hier zoveel te doen! Dus als jullie nog een keer op vakantie willen??????????????

Ik hoor dat jullie goed weer hebben, geniet er maar van! Ik geniet nog even van de regen, vanaf volgende maand lig ik hier ook nog voor een paar maanden gebakken. Gaan morgen nog een keer de Tafelberg beklimmen, wordt mooi weer. En ’s avonds gaan we naar een ruby wedstrijd, zuid africa – Argentinie, nog nooit gezien maar schijnt ook mooi te zijn!

Bedankt al de lieve berichtjes en dingetjes, en tot de volgende keer!

X maud vanuit africaaaaaaaaaa

• 17 Augustus 2012 - 16:07

Nadine Timmermans:

Hee Maud!!
    Super leuk jou verhaal!! Ik zei toch dat 't helemaal goed zou komen..elk weekend heb je wel weer iets te doen. Ik zit nu in Helsinki met jou classmate Claudia :D Hier is ook alles top! en nu nog warm...
    Wij kwamen er ookal achter dat de weekenden nu al vol beginnen te raken met tripjes en dingen die er te doen zijn, terwijl we er nog geen week zitten. Heeel veel plezier nog en op naar 't volgende verhaal!! xx

• 17 Augustus 2012 - 16:13

Marit:

maudddiie! Klinkt goed joh! blij dat je t zo naar je zin hebt:) Wat leuk dat je t zo druk hebt en er vanalles te doen is. Geniet ervan! XXX

• 18 Augustus 2012 - 10:13

Bernadette:

Nou Maud, jij maakt het wel daar, actief dat is dan ook weer goed tegen de kou, hier is het inderdaad erg warm en het word vandaag en morgen 30 graden, ik schrijf nooit voor een tennistoornooi in en vandaag moet ik om 12 uur de baan op in Gemert. Fijne tijd verder, Vandaag heeft je oma een ontmoeting met haar neef uit Tanzania, en ik mag de familie daar bij helpen, dus tot de volgende keer.
    Groetjes Bernadette

• 18 Augustus 2012 - 13:38

Judith:

Ha Maud,

Mooie ervaring met alle die mooie dieren, super leuke foto's! Frank en Yvonne met kinderen uit Erp zijn twee weken geleden ook bij Kaap de Goede hoop geweest, je had ze tegen kunnen komen.....
    Hopelijk wordt het lekker weer voor je. Geniet van je avontuur!

groetjes van ons xxxxx

• 18 Augustus 2012 - 13:38

Judith:

Ha Maud,

Hopelijk wordt het lekker weer voor je. Geniet van je avontuur!

groetjes van ons xxxxx

• 20 Augustus 2012 - 11:40

Miet Laurenssen:

Hallo die maud, bedankt voor het reisverslag, ik vind het geweldig wat je daar allemaal meemaakt, als je nog maar zin hebt om terug te komen? Hier zijn niet zoveel van die zwarte mannetjes. Ik maak het best maar gisteren was het hier 35 graden, en toen had ik wel moeite om gewoon in leven te blijven.
    Verder is het met mij alles goed, word goed door mijn dochters geholpen en wens jou het allerbeste.
    Groeten van oma Miet

• 29 Augustus 2012 - 14:29

Dainne:

Hé Maud,

Klinkt inderdaad als een héééééél leuk vakantie land. Wat heb je al veel gedaan en ga je nog veel doen.
    Geniet er maar echt van naast je verplichte bezigheden.
    Hier is bijna alles weer in het gewone ritme en leven we weer toe naar de herfstvakantie maar voorlopig genieten we inderdaad van het mooie weer.
    Heel veel succes en plezier en we blijven je volgen,

gr. Dainne

Verslag uit: Zuid-Afrika, Kaapstad